ADATTÁRHÁZ

Stratégia kidolgozás, kialakítás

sakkAz adattárházak sikerére több éves megtérülési ciklus jellemző.
A stratégia kulcsfontosságú szerepe elengedhetetlen annak érdekében, hogy 
a beruházás közép és hosszú távú megtérülése biztosított legyen. Az adattárház stratégia kialakítása a változó üzleti igények optimális kiszolgálása miatt, a szervezet adattárház lehetőségeinek ismeret hiánya miatt egy nagyon nehéz feladat.

Az XT és szakértői számtalan adattárház projektben szerzett tapasztalata valamint adattárház stratégia megbízási referenciái alapján, az évek során folyamatosan a területen alkalmazott legkorszerűbb technológiák és hatékony módszertanok ismeretével és szakértői szeniorításával a legalkalmasabb adattárház stratégia szolgáltatás megvalósításában.

Az XT rendelkezik azzal a kivételes tapasztalattal, hogy a stratégia kialakításában nem csak a megtérülés biztosítását tudja megtervezni, de olyan projekt inkrementum terjedelmeket jelöl ki, amik megvalósíthatóak és az üzleti igényeket a megfelelő priorítások szerint teljesíti az ügyfél lehetőségeire és környezeti adottságainak figyelembevételével.

Újratervezés

ujratervezesAz adattárházak 6-7 éves megvalósítását, továbbfejlesztését, üzemeltetését és karbantartását követően számtalan okra visszavezethető technológiai, minőségi és funkcionális korlátokba, problémákba ütköznek és a felhasználók elégedettsége radikálisan csökken. Mivel az eredeti építési és karbantartási költségek jelentősék voltak, nehéz a korlátok leküzdésére kitűzött projektek indítása.

Az ilyen esetekben a leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb közép és hosszútávú megoldás az úratervezés/úraépítése korszerű alapokra. Az XT az a cég aki kimondottan ebben jelenti ügyfeleinek a megfelelő partnert, mivel a piac vezető adattárház és üzleti intelligencia megoldásokkal tudja biztosítani ennek a vállalkozásnak a sikerét. Az újratervezést az XT egy részletes felmérést követően egy komplex stratégia kidolgozása és változataiból való kiválasztást követően javasolja.

Minőségbiztosítás

Az adattárház projektek sikere azon is múlik, hogy annak szállítója megfelelő minőségi kontroll alatt van a megrendelő által vagy a megvalósító szervezet több alvállalkozóra bízza annak megvalósítását. Ebben az esetben szükséges egy olyan segítség, hogy az adattárház megvalósításhoz nem értő felet meg kell erősíteni ezen tudással. Sajnos sok esetben a projekt mérete miatt és a rendszerintegrátor cégek értékesítési kapacitása miatt olyan cégek vállalkoznak adattárház építésre akik ezen megvalósítási és sikerességi tapasztalattal nem rendelkeznek. Az XT több adattárház megvalósításban nyújtott szolgáltatást megrendelő és szállítói oldalon egyaránt.
Tekintse meg referenciáinkat >>>

Audit

Az adattárház projektek megvalósítása sok esetben számtalan okok miatt nehézségekbe ütközik. Ebben az esetben a megrendelő, aki értelem szerűen nem adattárház ismeretekkel rendelkező fél harmadik féllel auditálhatja a meglévő állapotot, ami alapján meg tudja hozni a korrekcióhoz szükséges megfelelő döntéseket. Az XT megfelelő hatékony módszertannal tudja auditálni ezen állapotokat és megfelelő audit eredménnyel tudja alátámasztani a megrendelő hatékony és helyes döntéseit a siker érdekében.

Adattárház specifikus projekt szakmai vezetés

A sikeres adattárház projektek követelménye, hogy annak szakmai elemei egy egységes stratégiánk és projekt által meghatározott céloknak legyen alárendelve valamint a felmerülő problémák kezelésére megfelelő tapasztalatokra építkező megfelelő döntések szülessenek. Az XT olyan szenior adattárház projekt vezetői szakértőkkel rendelkezik, akik ennek a specifikumnak megfelelő tudással és referenciával rendelkeznek.

VLDB adattárház hangolás, optimalizálás

Az adattárházakra jellemző nagy adatbázisok működésének szűk keresztmetszete azok hatékony forrás adatfrissítés és kiaknázási folyamatok, ami egyenesen kihatnak a rendelkezésre állás és kiaknázási performanciáraAz XT szakértői 100 TB felett szerzett speciális hangolási és optimalizációs megoldások tapasztalataival tudja vállalni ezen szakmai kihívások sikeres megoldását.

Tervezés és megvalósítás

Az adattárházak tervezése és megvalósítása számtalan esetben sikertelen vállalkozásnak bizonyul. Ennek oka számtalan adattárházra jellemző specifikumokra vezethető vissza. Az egyik ilyen a megfelelő szakmai és cég vállalásából hiányzó tapasztalat. Az XT ügyfelei, referenciái és a szakértők tapasztalatai biztosítékok abban, hogy az adattárház tervezés és megvalósítás sikeres lesz. Cégünk nem egy esetben bizonyította, hogy már-már reménytelen és kényszerhelyzetbe került adattárház projektet tudott megvalósítani.

Forrásrendszer integráció

Létező adattárházak gyakori módosítási igénye egy új vagy egy meglévő forrásrendszer lecserélése miatti forrásrendszer integrációja. Az XT hatékonyan tud megfelelni ilyen követelményeknek ezen a terülten szerzett széles tapasztalatok és referenciák mentén. Ez azt jelenti, hogy komoly határidős és mennyiségi kihívásokat tud teljesíteni nagyon kompetetív költségeken.

Adattárház és adatpiac adat modellezés

Az adattárház minőségét nagy mértékben meghatározza annak historikus és tételes valamint adatpiacjainak adatmodellje. Az XT és szakértői számtalan szervezeti/vállalati adattárház modellezési feladatott valósított meg sőt meghatározott iparágban rendelkezik olyan újrahasznósítható adatmodellel amely felgyorsítja a tervezési folyamatot. Így az XT biztosítja a hosszútávon meghatározó modell módszertani és tartalmi minőségét.

Adattárház specifikus projekt vezetés

Az adattárház projektek specifikumának külön irodalma van mivel speciális ismeretek és tapasztalatok kellenek ezen felelősségi kör sikeres gyakorlásához. Az XT olyan szenior adattárház projekt vezetői szakértőkkel rendelkezik, akik ennek a specifikumnak megfelelő tudás és referencia birtokában vannak.

Architektúra tervezés és megvalósítás

Az adattárházak kiemelten meghatározó és kötelező szakmai és módszertani felelőssége annak architektúra tervezője. Ebben a kategóriában megkülönböztetjük a megoldás- funkcionális és a technikai architektúrai tervezési feladatot.Az XT szakértői mind a megoldás- funkcionális mind a technikai architektúra tervezésben bizonyított sikeres adattárház projektekben teljesítettek ezen felelősségi körökben. Az XT ügyfeleinke ezen szolgáltatás szállítását tudja biztosítani.

Üzemeltetés támogatás

Az adattárházokra jellemző üzemeltetési támogatás eltér az operatív rendszerekétől. Az XperTeam magyarországi és nemzetközi ügyfeleinek egyaránt SLA alapú adattárház üzemeltetési támogatást valósít meg és vállal.


ORACLE TERMÉK ÉS LICENSZ TUDÁS

Kompetenciak7Az Oracle termékeinek száma az utóbbi években nagyon megnövekedett, amelynek az oka nem csak a gyártó új termékeinek megjelenése, hanem az is, hogy az Oracle stratégiája szerint felvásárlásokkal is növeli termékportfólióját. A megvásárolt új termékek folyamatosan épülnek be az Oracle kínálatába, a felhasználó számára szinte átláthatatlanná téve a termékkínálatot és a licenszelési szabályokat.

Természetesen egy felhasználónak nem feladata, hogy folyamatosan kövesse a termékkínálat és a licenszelési szabályok változását, hiszen a saját feladatára kell elsősorban koncentrálnia. Az Oracle terméklicenszekkel kapcsolatos problémákkal a felhasználó akkor találkozik, ha licenszmegújításra kerül sor, vagy új licenszek vásárlását tervezi. Ilyen esetben a felhasználó a gyártóhoz tud fordulni, vagy független szakérő cégre bízhatja magát.

Az XperTeam ilyen független szakértőként rendelkezik mindazon tudással és know-how –val mely képessé teszti egy komplex licensz optimalizálási feladat elvégzésére, mely többet nyújthat a felhasználó számára, mint a gyártó hasonló szolgáltatása.

A licensz optimalizálás különböző szinteken végezhető, figyelembe véve a felhasználó célját és érdekeit. Ezek a szintek a következőek:

  1. Megvizsgáljuk, hogy a felhasználó számára vásárolni vagy megújítani kívánt licenszből létező licenszkonstrukciók közül melyik lenne optimális és javaslatot teszünk rá.
  2. Megvizsgáljuk, hogy a felhasználó informatikai környezetében a rendszerek architektúrájának átalakításával és a jelenleg létező gyártói licenszkonstrukciók segítségével hogyan optimalizálhatóak a felhasználó infrastruktúrája, és javaslatot teszünk mind az architektúrális változtatásokra, mind a licenszkonstrukciókra.
  3. Megvizsgáljuk, hogy a felhasználó hardverkörnyezetének megváltoztatása, a jelenlegi rendszerarchitektúrák megváltoztatása és a jelenleg létező gyártói licenszkonstrukciók segítségével hogyan optimalizálható a felhasználó infrastruktúrája és javaslatot teszünk az optimalizációra.

Az XperTeam szakértői mindhárom szinten segítséget nyújtanak, valamint az optimalizálás során figyelembe veszik a piacon levő valamennyi vendor által nyújtott megoldást, és a szakmai trendeket. Az általunk kínált optimalizálási szolgáltatás nem egy vendor vagy egy gyártó megoldásait képes figyelembe venni, hanem arra törekszünk, hogy az ügyfél számára az optimális megoldást (SOLUTION) szállítsuk le, amely a lehető leghosszabb ideig képes biztosítani a felhasználói rendszerek zavartalan működését.

Az XperTeam több esetben bizonyította szakértelmét ezen a területen is, ügyfeleink legnagyobb megelégedésére, több száz millió forinttal csökkentettük ügyfeleink licensz- és terméktámogatással kapcsolatos költségeit


Licensz értékesítés

Az XperTeam az általa végzett konzultációs és hardver értékesítési tevékenység mellett, licensz értékesítési és az ahhoz kapcsolódó tanácsadással is áll ügyfelei rendelkezésére. A licenszekhez kapcsolódó értékesítési kompetenciáink két gyártó termékei köré csoportosulnak:

ORACLE LICENSZEK

Oracle-LogoCégünk alapítása óta Oracle Gold partner, és mint ilyen rendelkezik az Oracle szoftverlicenszekre eladási jogokkal, mind a magánszféra cégei, mind pedig a közszféra hivatalai és cégei esetében. 

A licenszekhez kapcsolódó szolgáltatásaink az egyszerű licenszértékesítésen túl az Oracle licenszekhez kapcsolódó méretezési és licensz optimalizálási tanácsadásig terjed, melyekkel készséggel állunk a hozzánk forduló végfelhasználók rendelkezésére. Licensz méretezési és optimalizálási szolgáltatásainkat nem csak a végfelhasználóknak, hanem a valünk együtműködő üzleti partnereinknek is kínáljuk. Az Oracle termékportfóliójáról részletes tájékoztatást nyújt a gyártó weboldala: www.oracle.hu

MICROSOFT LICENSZEK

msftAz XperTeam 2014 óta értékesít Microsoft licenszeket. Első lépésként saját projektjeinkhez szükséges licenszeladásokat végeztük mi magunk az ügyfeleink számára. Azonban mára bármely végfelhasználó számára készséggel állunk rendelkezésre, mind licenszeladási, mind pedig méretezési vagy licensz optimalzálási szolgáltatásunkkal. A gyártó magyar weboldala, ahol átfogóan tájékozódhatunk a licenszekről a www.microsoft.hu címenérhető el.

Az XperTeam meglevő kompetenciáiból fakadóan, különösen hatékonyak tudunk lenni olyan licenszekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal, ahol ennek a két gyártónak a licenszei együtt kerülnek alkalmazásra.

Termék, verzió útvonal és implementációs stratégia

Feltöltés alatt. Kérdéseire munkatársaink szívesen válaszolnak. Kérjük, keressen minket elérhetőségeink egyikén.

Licensz stratégia tervezés

Feltöltés alatt. Kérdéseire munkatársaink szívesen válaszolnak. Kérjük, keressen minket elérhetőségeink egyikén.

Oracle termék verzió migráció

Feltöltés alatt. Kérdéseire munkatársaink szívesen válaszolnak. Kérjük, keressen minket elérhetőségeink egyikén.

Licensz optimalizáció

Feltöltés alatt. Kérdéseire munkatársaink szívesen válaszolnak. Kérjük, keressen minket elérhetőségeink egyikén.


ÜZLETI INTELLIGENCIA

Üzleti Intelligencia tervezés, megvalósítás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Üzleti Intelligencia megoldás hangolás, optimalizáció

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Üzleti Intelligencia megoldás újratervezés

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

BigData Hadoop megvalósítás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Műhelymunka és oktatás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Analitikai eszközök implementálása

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Jelentés rendszer tervezés és megvalósítás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.


ANALITIKAI MEGOLDÁSOK

Google, Facebook és Twitter analitikai alkalmazás integrálása (DW-BI integráció)

Analitikai megoldásaink automatizált network adatelemzésre épülnek. Az ehhez szükséges forrásokat a Google Analytics és a Facebook Insights nyújtja. Vállalati webhelyek, applikációk és közösségi csatornák adatainak elemzésével fontos összefüggésekre világíthatunk rá felhasználóink viselkedésével és szokásaival kapcsolatban.

Az XperTeam megoldása az analitikai elemzéseket integrálja az üzleti intelligenciába és ennek segítségével támogatja a vállalatok hatékonyabb internetes és közösségi megjelenését. Az analitika segítségével kiemeljük egy webhely (vagy applikáció) erősségeit és gyengéit: keresőkben elfoglalt pozició, versenytársakhoz mért teljesítmény, felhasználók viselkedése webhelyünkön, stb. A szolgáltatás legtöbbszőr előforduló gyakorlati haszna a célpiacok elemzésében, a vásárlók viselkedésének modellezésében, illetve a potenciális ügyfélkör igényeinek megismerésében mutatkozik. Üzleti intelligenciával összekötve pedig értékes következtetésekre juthatunk ami támogatja vállalatunk marketing és értékesítési tevékenységeit.

A folyamatos fejlődés alatt álló nyílt forrású webanalitika komplex adathalmazainak elemzése komoly tapasztalatot és kellő elszántságot igénylő feladat. Szolgáltatásunk sikerének kulcsa abban mutatkozik, hogy az elemzésekből kapott következtetéseket az üzleti intelligencia modulok segítségével akár automatizált folyamatokkal egyből vissza is tudjuk csatolni a webhelyekre.

A network analitikára épülő üzleti intelligenca megoldásokra egyre nagyobb igény mutatkozik, ami nem csak a szolgáltatás létjogosultságát igazolja, de a jövőbeni térhódítását is elővetíti. Az XperTeam ezért nagy hangsúlyt fektet a szolgáltatás minőségi bevezetésére, partnereink igényeinek kielégítését külön analitikai szakember delegálásával tudjuk biztosítani. Kérdéseivel bátran keressen fel minket!

OFSAA (Oracle Financial Services Analytical Application)

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

OFSAA implementálás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

BigData Hadoop, NoSQL Analytical implementálás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Oracle R Enterprise implementálás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.


INTEGRÁLT RENDSZEREK

Kompetenciak6Az XperTeam munkatársai 2011-ben kezdték meg a felkészülést az akkoriban piacon levő Exadata alkalmazására. Az XperTeam 2012-ben történt megalakulásával ezt a kompetenciát az előd cégtől átvette a munkatársakkal együtt és folytatta a tervszerű felkészülést a termék alkalmazására. A felkészülés több lépcsőből állt:

  • Első lépésként elvégeztük a gyártó Oracle által előírt tanfolyamokat és vizsgákat, melyek online és tantermi vizsgákat egyaránt tartalmaztak.
  • Az Oracle tanfolyamai nem Exadatán, hanem szimulációs környezetekben zajlanak, ezért fontosnak tartottuk, hogy szakembereink Exadata környezetben is tapasztalatot szerezzenek, még a felkészülés során. Partnereink segítségével lehetőségünk volt arra, hogy az oktatás és a felkészülés idejére Exadatát béreljünk és munkatársaink valódi Exadata környezetben szerezzék meg az első tapasztalatokat.
  • A T-Systems –el együttműködve 2013-ban számos bemutató előadást tartottunk potenciális magyarországi Exadata ügyfelek számára. A bemutatók előkészítése és megtartása során számos szakmai tapasztalatot szereztünk.
  • 2014-ben aktív szakmai támogatásunkkal és a T-Systems aktív részvételével megtörtént az első hazai Exadata X4-2 értékesítés.

Az XperTeam büszke arra, hogy szakemberei világszínvonalú tudást és tapasztalatot szereztek az integrált rendszerekkel kapcsolatosan. Munkatársaink aktív kapcsolatot tartanak fenn az Oracle Platinum Support csapatával, és aktívan részt vehettünk a csapat által készített dokumentációk tesztelésében.


Megvalósíthatósági tanulmány

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Audit

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Oracle Exadata, Exalytics, Database Appliance, BigData Appliance

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Implementáció

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.

Üzemeltetés támogatás

Honlapunk ezen része jelenleg frissítés alatt van. Hamarosan új információkat olvashat itt, azonban addig is készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink egyikén.


Kérdése van? Érdeklődne? Beszéljen egy Xpert-tel!

Kérdezzen szolgáltatásainkkal kapcsolatban és mi garantáljuk, hogy átfogó és egyedi válaszokat fog kapni.

KAPCSOLAT

Szolgáltatásainkat termékeink teszik teljessé.

Az XperTeam termékei új korszakot nyitnak az Üzleti Intelligenciában. Ha szeretné, egyedi prezentációt tartunk vállalatának és konkrét megoldásokat javaslunk.

TERMÉKEK